تکنیکهای reading آیلتس، نکات مهم سوالات Matching Headings

تکنیکهای reading آیلتس، نکات مهم سوالات Matching HeadingsReviewed by استاد فرشادفر، فارغ التحصیل از دانشگاه منچستر بریتانیا on Jun 26Rating: 5.0تکنیکهای reading آیلتس، نکات مهم سوالات Matching Headingsتکنیکهای reading آیلتس، نکات بسیار مهم در مورد سوالات Matching Headings که برای بسیاری از دانشجویان آزمون آیلتس به غولی ترسناک تبدیل شده است . نکات کاربردی که با مطالعه آنها سوالات Matching Headings به ساده ترین سوالات ریدینگ آیلتس تبدیل خواهد شد.

بسیاری از دانشجویان آیلتس، سوالات Matching Headings را در آزمون ریدینگ آیلتس از سخت ترین سوالات تشکیل دهنده این آزمون می دانند. بر آن شدم تا  مقاله تکنینکهای reading آیلتس ،سوالات Matching headings را که راه کارهایی مفید در رابطه با اینگونه از سوالات به شما بزرگواران ارائه می دهد را بنویسم. امیدوارم این مقاله مورد رضایت خاطر شما عزیزان قرار گیرد.با اشتراگ گذاری این مقاله دیگران را در دانسته های خود شریک سازیم. متشکرم

alireza farshadfar - تکنیکهای reading آیلتس، نکات مهم سوالات Matching Headings علیرضا فرشادفر
نویسنده مقاله

تکنیکهای reading آیلتس،نکات مهم سوالات Matching Headings

قبل از هرچیز باید عرض کنم سوالات Matching Heading از جمله سوالات مهم ریدینگ آیلتس می باشند که هم در ریدینگ آکادمیک و هم در ریدینگ جنرال مشترک می  باشند.

در این سوالات تعدادی لیست Heading موجود می باشد و در ادامه شماره های پاراگراف ها. کاری که باید انجام داد  باید Heading مربوط به هر پاراگراف را مشخی کنیم و به آن پاراگراف متصل نماییم. به این عمل matching می گویند یعنی تیتر مناسب هر پاراگراف را انتخاب می کنیم.

منظور از heading همان تیتر فارسی خودمان است و در اصل باید برای هر پاراگراف یک تیتر مناسب انتخاب نماییم. 

برای آشنایی بیشتر شما دوستان عزیز تصویری را آماده کردم که شامل یک نمونه از سوالات Matching Heading می باشد.

تکنیکهای reading آیلتس

تکنیکهای reading آیلتس

تکنیکهای reading آیلتس، نکات کلی در مورد سوالات Matching Headings

اکنون که با سوالات Matching Heading آشنا شدید وقت آن رسیده است که با نکات کلی در زمینه با این سوالات آشنا شوید.

  1. نکته شماره یک : همیشه تعداد Heading ها از تعداد پاراگراف ها بیشتر می باشد.
  2. بعضی اوقات مجبوریک که تمام متن Reading را بخوانید، بعضی اوقات هم قسمت هایی از متن را باید بخوانیم.
  3. این سوالات به شکل In order هستند، یعنی اگر سوال شماره یک را پاسخ دادید برای پیدا کردن سوال شماره دو از بعد از آن باید متن را مورد بررسی قرار دهید.

تکنیکهای reading آیلتس، مشکلات معمول در رابطه با سوالات Matching Headings

در ادامه به مشکلاتی که معمولا در زمینه با سوالات matching heading پیش می آید می پردازیم امیدوارم با درس گرفتن از آنها دیگر دچار این مشکلات نشویم.

  1. مشکل شماره یک : صرفا به دلیل اینکه یک Heading کلمه کلیدی موجود در پاراگراف را شامل می شود به عنوان تیتر مناسب آن پاراگراف انتخاب نکنید.

2. مشکل شماره دو: در زمان انتقال پاسخ درست به پاسخ نامه می باشد. از آنجا که در بعضی از ریدینگ ها شماره پاراگراف به صورت Roman یا یونانی نوشته شده است بسیاری از دانشجویان گاها این اعداد را اشتباه وارد می کنند. حداقل اعداد یونانی را تا شماره 15(XV) تمرین کنید.

3.مشکل شماره سه : به اشتباه یک Heading​ را برای دو پاراگراف استفاده نکنید.

4. مشکل شماره 4 : تمام وقت خود را برای یک سوال نگذارید. زمانی که نتوانستید برای یک پاراگراف Heading استفاده نمایید، وقت خود را تلف نکنید و دیگر سوالات را پاسخ دهید​ و در نهایت پاسخ این سوال پیدا می شود.

دوستانی که این مطلب را مطالعه نمودند، از محصولات زیر نیز استقبال کرده اند  تلفظ صحیح ۱۰۰ کلمه پرکاربرد انگلیسی با لهجه بریتیش برای اسپیکینگ آیلتس

تکنیکهای reading آیلتس، 8 راهکار برای پاسخ به سوالات Matching Heading

1

سوالات Matching Headings را در ابتدا پاسخ دهید.

از آنجا که Heading ها یا همان تیتر ها خلاصه پاراگراف ها هستند بسیاری از متخصصین آیلتس معتقد هستند اگر اولین سوالات را به پاسخگویی به این نوع از سوالات اختصاص دهید با خلاصه پاراگراف ها آشنا می شوید. در نتیجه تا اندازه ای با حال و همای هر پاراگراف آشنا می شوید.

2

پاراگراف های کوتاه تر را در ابتدا بررسی نمایید.

از جمله تکنیکهای reading آیلتس بحث مدیریت زمان می باشد. با این روش سریع تر می توانید یک پاراگراف را بررسی کنید. با این روش متد Skimming را بهتر می توانید برای پاراگراف انجام دهید در نتیجه زودتر برای آن پاراگراف heading انتخاب می کنید در نتیجه تعداد پاراگراف های باقیمانده کمتر می شود.

3

در ابتدا  Heading ها را مرور کرده و کلمات کلیدی آنها را استخراج نمایید.

در ابتدا نگاهی به Heading ها بیندازید. آنها را به دقت مطالعه کنید. کلمات کلیدی هر Heading را پیدا کرده و دور آنها را دایره بکشید. با این روش راحتر می توانید پاراگراف مورد نظر را پیدا کنید.

4

نوشتن دو یا چند Heading مشابه در کنار یک پاراگراف

از تکنیکهای reading آیلتس میدیریت زمان است در نتیجه در ابتدا Heading هایی را که مطمئن هستید برای پاراگراف انتخا ب کنید بعد به سراغ دو یا سه Heading ی بروید که به یک پاراگراف مربوط می شوند. آنها را در کنار پاراگراف بنویسید. به کلمات کلیدی هر Heading توجه کنید. آن کلمات را با خلاصه پاراگراف مطابقت دهید. مشاهده کنید که آیا  این Heading برای این پاراگراف مناسب می باشد؟

5

به کلمات مشابه و مترادف ها توجه نمایید.

زمانی که دانشجویان به Heading ها توجه می کنند و کلمات کلیدی را استخراج می کنند صرفا در پاراگراف ها به دنبال عینا همان کلمات می باشند. این مساله به شدت آنها را در مخاطره می اندازد. در نتیجه به کلمات مترادف هم توجه نمایید. به عنوان مثال اگر کلمه کلیدی یک Heading که قبلا استخراج کردیم واژه Hard Working باشد صرفا در پاراگراف ها به دنبال همان کلمه نباشید به کلمات مترادف هم توجه نمایید. به عنوان مثال کلماتی مثل " Diligent " و "assiduous " و " Studious " و "Industrious ".

6

اگر مدت زیادی را صرف سوالات Heading Matching کردید، آن را رها کنید و بعدا به سراغ آن بیایید.

بازهم تاکید می کنم مهمترین تکنیکهای reading آیلتس، مدیریت زمان هست. در آزمون ریدینگ آیلتس، 60 دقیقه برای 3 متن ریدینگ زمان داریم. برای هر ریدینگ بیشتر از 20 دقیقه زمان نگذارید. سوالات Matching Headings سوالات زمانبری هستند. مدت زیادی را برای آنها اختصاص ندهید. اگر 20 دقیقه گذشت و شما هنوز متن یک را کامل پاسخ ندادید رهایش کنید. به متن دو بروید و اگر زمان زیاد آمد، به متن یک رجوع فرمایید. 

7

حتما به دستورالعمل سوالات توجه کنید شاید بتوانید یک Heading را دوبار استفاده نمایید.

حتما به دستورالعمل سوالات توجه نمایید. در بعضی مواقع نوشته شده است که یک Heading را می توانید بیش از یک بار هم استفاده نمایید.

8

ابتدا به Heading هایی که کلی و general هستند توجه نمایید.

معمولا در سوالات Matching Headings احتمال آنکه Heading های کلی و General پاراگراف introduction یا همان پاراگراف اول باشند و یا پاراگراف Conclusion یا همان آخرین پاراگراف، بسیار زیاد است.

تکنیکهای reading آیلتس، تکنیک حل سوالات Matching Headings
1

گرامر و Vocabulary هر Heading را به دقت آنالیز کنید.

به دو گروه از کلمات در Heading توجه نمایید و آنها را آنالیز نمایید. گروه اول اطلاعات خاصی است که در Heading وجود دارد و دیگر کلمات Organizing .برای روشن تر شدن موضوع به مثال زیر توجه فرمایید.

Organizing words مانند کلمات جمع قابل شمارش بسیار متداول هستند مانند causes,reasons,advantages,drawbacks,difficulties,responses,problems,effects,solutions,factors,dangers,examples

خوب به این کلمات در Heading ها توجه کنید و ببینید چگونه آنها در پاراگراف ها مورد استفاده قرار می گیرند. مواظب کلمات مترادف اینها نیز باشید. همانگونه که قبلا گفتیم حتما عین همین کلمات در پاراگراف ها ممکن است تکرار نشود.

توجه نمایید اطلاعات خاص یا همان Specific Information ها به کلمات organazing بالا افزوده می شود و یک Heading را تشکیل می دهد. برای روشن تر شدن موضوع به مثال زیر توجه نمایید.

Causes of poverty in developing countries

Different levels of poverty in developing countries

خوب دقت کنید ببینید کلماتی که زیر آنها خط کشیده شده است، Organizing words هستند ببینید چگونه دایره معنای اطلاعات خاص را که در دنبال آنها آمده را تنگ کرده است. Different Levels سطوح مختلف فقر یعنی فقر با معنی گسترده خود، به وسیله این کلمه چقدر محدود شده است؟ و فقط سطوح فقر مورد نظر است نه به عنوان مثال دلایل ایجاد فقر. پس به این عبارات به دقت توجه نمایید و هنگام بررسی کلمات کلیدی هر Heading، حتما آنها را نیز مد نظر داشته باشید.

یا زمانی که به عنوان مثال به دنبال واژه causes یا دلایل فقر می گردیم، زمانی که Skim می کنیم حتما پاراگرافی را پیدا کنیم که به دلایل فقر می پردازد بعد زمانی که این پاراگراف را یافتیم، بقیه Heading را با محتوای آن پاراگراف مطابقت دهیم.

نکته مهم دیگر، حتما به کلمات قابل شمارش جمع دقت نمایید. از آنجا که هر پاراگراف صرفا به یک ایده می پردازد وقتی که به کلمات جمعی مانند Reasons,Causes,Problems و دیگر کلمات جمع برمی خوریم به احتمال زیاد باید در پاراگراف Introduction یا پاراگراف اول به دنبال آن بگردیم.

پس هر پاراگراف شامل یک ایده قابل شمارش می باشد مثل a problem یا یک کلمه غیر قابل شمارش مثل Damage یا شامل یک ایده قابل شمارش مفرد مثل a comparison.


2

سعی کنید ارتباط heading ها را پیدا کنید.

Heading ها معمولا به یکدیگر متصل می باشد. و نوعی ارتباط بین آنها وجود دارد.

سعی کنید به نوعی به دنبال Heading های خاص باشید. اینگونه heading ها معمولا اطلاعات خاصی را در یک پاراگراف با جزئیات بیان می کنند. با حدف کردن آن اطلاعات خاص از پاراگراف آیا هنوز پاراگراف مفهوم اصلی خود را از دست نمی دهد؟ به اینگونه می توانیم heading های خاص را از heading های حاوی اطلاعات General جدا کنیم.

Heading ی که حاوی اطلاعات بسیار خاص می باشد می تواند به پاراگرافی مربوط شود که فقط یک ایده بسیار خاص را پوشش می دهد نه پاراگرافی که حاوی اطلاعات عمومی و کلی است.

سعی کنید Heading هایی را که به هم مربوط می شوند را پیدا کنید مثلا Cause and Effect یا Problem and Solution

به دنبال Heading هایی باشید که حاوی یک صفت یا Adjective می باشد. سپس به دنبال پاراگرافی بگردید که این صفت ، اسم موجود در آن را توصیف کند. به عنوان مثال

...Heading : Contraceptive device

دوستانی که این مطلب را مطالعه نمودند، از محصولات زیر نیز استقبال کرده اند  تقویت مهارت ریدینگ آیلتس ، استراتژی مهندسی معکوس برای کسب ریدینگ ۷ و بالاتر

...Paragraph : Methods of Birth control

ببینید در Heading ما Contraceptive به معنی جلوگیری کننده یک صفت می باشد. حال در پاراگراف ما در مورد راه های کنترل جمعیت صحبت می کنند پس صفت موجود در Heading می تواند اسم موجود در پاراگراف را پوشش دهد. Contraceptive Methods

نکته مهم دیگر آنکه بعضی مواقع Heading ها می توانند حاوی دو قسمت باشند و یک قسمت از آنها به پاراگراف قبل اشاره کند. مواظب اینگونه از heading های شیطنت آمیز باشید!

تکنیکهای reading آیلتس

تکنیکهای reading آیلتس

تکنیکهای reading آیلتس، تکنیکهای پیشرفته سوالات Matching Headings
  • Heading ها را به دقت مطالعه فرمایید و کلمات کلیدی آنها را در بیاورید سپس در متن ریدینگ به دنبال اطلاعات مربوط باشید یا به اصطلاح Skim کنید.
  • Heading ها را به صورت یک جمله باز کنید این باعث می شود که معنی آنها روشن تر شود.
  • زمانی که قالب کلی پاراگراف را یافتید و برروی یک پاراگراف تمرکز کردید دیگر Skimming نکنید بلکه شروع کنید به matching
  • زمانی که Heading ها را Match کردید و به پاراگراف مربروطه متصل کردید یکبار به ترتیب از ابتدا Heading ها را مطالعه فرمایید ببینید معنی و مفهوم دارند و در توالی درستی تنظیم شده اند؟
  • زمانی که مشغول بررسی دوباره heading ها هستید، به جزئیات توجه نکنید و دچار وسواس نشوید زیرا این مساله شاید باعث شود که نظر شما عوض شود و Heading درست را به نادرست تبدیل کنید.
  • از آنجا که سوالات Matching Headings به ترتین یا in order هستند، قبل از اینکه به سراغ متن بروید سعی کنید توالی و ترتیب درست Heading ها را پیش بینی کنید و حدس بزنید.
  • زمانی که با یک پاراگراف بسیار مشکل برخورد می کنید، سعی کنید از روش های مختلف Skimming استفاده کنید. مثلا به تغییر جهت نوشته و همچنین به کلماتی که جهت متن را تغییر می دهند مانند on the other hand و غیره دقت کنید. همیشه نویسنده ردپایی از خود برجای می گذارد به این ردپاها توجه نمایید.
  • هر پاراگراف را به ترتیب Skim کنید و خیلی سریع تصمیم بگیرید که این پاراگراف در مورد چیست؟ بعد سعی کنید یک Heading با زبان و فکر خودتان برای آن پاراگراف ایجاد کنید سپس به لیست Heading ها نگاه کنید و یکی را انتخاب نمایید.

نمونه ای از سوالات Matching Headings

اکنون که تکنیکهای reading آیلتس برای سوالات Matching Headings  را فرا گرفته اید، نمونه ای از یک آزمون ریدینگ آیلتس را که شامل سوالات Matching Headings می شود را انجام دهید و توانایی های خود را بسنجید.

برای این منظور تیم تولید محتوای سرزمین دانش ویدیوی آموزش Matching Heading استاد Simon را برای شما آماده کرده است که هم شامل ویدیو و هم شامل یک فایل PDF شامل یک نمونه از سوالات Matching heading می باشد، که توسط استاد Simon به طور موشکافانه ای و صد در صد عملی آموزش داده می شود.

برای تهیه این محصول فوق العاده برروی لینک زیر کلیک نمایید.


برای رای دادن باید عضو سایت باشید

علیرضا فرشادفر

مدیر سایت سرزمین دانش، مدرس آزمون آیلتس با بیش از 10 سال سابقه تدریس، MBA از دانشگاه منچستر، بنیانگزار آیلتس سیستماتیک در ایران

دریافت آموزش های رایگان  متفاوت آزمون آیلتس به همراه هدایای آموزشی باورنکردنی آزمون آیلتس
به جمع 43500 نفره اعضا سرزمین دانش بپیوندید